ZIUA MONDIALĂ DE PREVENȚIE A SUICIDULUI, 10 SEPTEMBRIE 2016

Mesajul Președintelui Asociației Internaționale de Prevenție a Suicidului, Profesor Ella Arensman, cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenție a Suicidului 2016 (vizionați aici), este că prevenția suicidului izvorăște din conectare, comunicare și implicare.

La fiecare 40 de secunde se sinucide un om, aceasta însemnând 800000 de decese prin sinucidere la nivelul întregii lumi în fiecare an. La acestea se adaugă de aproape 25 de ori mai multe persoane cu tentative de sinucidere. Sinuciderea este o moarte care poate fi prevenită prin gesturi simple, de solidaritate umană, ce ne sunt la îndemână fiecăruia dintre noi.

Conectare: să luăm legătura cu cineva aflat în suferință sau care a pierdut prin sinucidere pe cineva apropiat, să îl readucem sufletește alături de noi când simțim că se îndepărtează. Comunicare: să vorbim clar și deschis despre sinucidere, cu tact și înțelegere față de suferința semenilor noștri. Implicare: prin ceea ce facem în fiecare zi, să ne implicăm activ în alinarea suferinței legate de sinucidere și în prevenirea sinuciderii.