Viața merită orice încercare de a fi trăită

Autocolant I Love Life

De la teama de incertitudine, până la satisfacția momentului în care îți dai seama că ai reușit să amâni cumva retragerea din viață a unei persoane – acestea sunt emoțiile pe care le-am trăit în prima mea noapte de voluntariat la TelVerde Antisuicid.

Recunosc, la auzul sunetului telefonului primului apel am fost atât de emoționată încât mi-am simțit fiecare bătaie a inimii; dacă nu o să reușesc să fac ceva pentru omul care sună? Adevărul este că, dacă pui mai puțină presiune pe tine, devii mai util pentru persoana care sună. Așa că, ținând cont de acest lucru, la al doilea apel am fost mult mai relaxată și mult mai „creativă”. Am simțit fluctuațiile vocii persoanei care a sunat, de la începutul apelului până la „Mulțumesc și noapte bună”, iar faptul că gândul de a-și lua viața în acea noapte s-a diminuat a fost ca o binecuvântare pentru mine.

Viața merită orice încercare de a fi trăită – asta e ceea ce am învățat ca voluntar la TelVerde Antisuicid. Și un alt lucru important: să fim recunoscători oamenilor care cred în noi.