Scrisoare deschisa

Adresata presedintelui Consiliului National al Audiovizualului

Stimată doamnă Laura Georgescu,

Mă adreses Dvs. în calitatea mea de vicepreşedinte al Aliantei Române de Prevenţie a Suicidului, cu sediul în Cluj-Napoca, a cărei preşedinte este doamna Prof. Dr. Doina Cozman.

Motivul prezentei scrisori este larga mediatizare a catastrofei aviatice din Alpi, în speţă nominalizarea copilotului şi postarea fotografiei lui la diferitele emisiuni TV.

S-a deschis larg zăgazul unui model de urmat al sinuciderii pentru persoane care vor să-şi satisfacă gratis dorinţa de a ajunge pe frontispiciul mediei scrise, vorbite şi cu imagini!

Sinucidere care maschează în fond o modalitate de genocid bine ticluit.

Doamnă Preşedinte, vă rog să convocaţi de urgenţă Consiliul CNA, cu invitarea mea şi a doamnei Profesor Cosman, în vederea discutării modului de prezentare sau de neprezentare a unor evenimente cauzate de sinucideri. Reale sau mascate. Reale sau acte ale unor tentatori sinucigaşi. Reale sau de sinucideri cu genocid.

Stimată doamnă Preşedinte! Pe mine mă trec deja fiorii la gândul că trebuie să suport consecinţele unor acte asemănătoare! Cum să mai urc în tren, autobuz, avion? Sau cum să mai circul pe şosea ca simplu pieton? Cum să-mi pun capul noaptea la culcat?

Doamnă Preşedinte, cred că vă daţi seama că s-a deschis cutia Pandorei!

Vă implor, ajutaţi-ne să punem dopul la loc. Dacă se mai poate!

În aşteptarea unei rezolvări grabnice, vă rămân recunoscător,

 

dr. Veress Albert

medic primar Psihiatru

Doctor în medicină