S-a încheiat Campania Cycle Around the Globe din acest an în 10 octombrie 2020

Campania Cycle Around the Globe, inițiativă a International Association for Suicide Prevention, presupune acumularea colectivă de kilometri – în principal pedalați cu bicicletă mobilă sau staționară, dar nu numai. Prima ediție a acestei campanii (2013) a avut atât de mare impact, încât s-a transformat în campanie anuală. Din anul 2019, Cycle Around the Globe s-a transformat din eveniment programat în 10 septembrie – Ziua Mondială de Prevenție a Suicidului – în campanie desfășurată, nu întâmplător, în perioada 10 septembrie, Ziua Mondială de Prevenție a Suicidului – 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătății Mintale.

Alianța Română de Prevenție a Suicidului s-a alăturat acestei campanii generoase în 2019, iar în acest an amprentat de pandemia COVID-19 și de impactul acesteia asupra sănătății mintale am transformat participarea noastră în această campanie în eveniment de marcare a Zilei Mondiale de Prevenție a Suicidului. Echipa Alianței Române de Prevenție a Suicidului, compusă din 14 participanți individuali și 2 participanți colectivi, Phisiomed și Voluntarii, a acumulat în ediția din acest an a campaniei 3890,6 km (2417,5 mile), clasându-se pe locul 4 în lume din 38 de echipe înscrise. Am fost depășiți doar de trei echipe reprezentând cluburi de ciclism, și am depășit cu peste 1000 de km distanța acumulată de noi în ediția de anul trecut.

Transmitem recunoștința noastră prietenului nostru constant Phisiomed, cabinet de recuperare medicală și kinetoterapie, care ne-a fost alături și în 2019, și în acest an. Pacienții Phisiomed au pedalat cu generozitate și determinare pentru propria recuperare și pentru cauza prevenției suicidului, contribuind cu 52,33% din distanța totală acumulată de echipa noastră anul acesta și ocupând locul 1 în clasamentul individual, din 325 de participanți individuali înscriși în campanie.

Mulțumim din suflet voluntarilor TelVerde Antisuicid, prietenilor noștri și tuturor celor dragi nouă care au contribuit cu generozitate la campanie, arătând disponibilitatea noastră de a parcurge distanța fizică și sufletească necesare pentru a fi mai aproape de cei ce au nevoie de sprijin, precum și hotărârea noastră de a ne mobiliza împreună și a depune eforturi pentru politici de sănătate mintală globale, integrate, adaptate nevoilor și accesibile tuturor.