A V-a Conferinţă Internaţională de Psihiatrie româno-maghiară

Toate evenimentele

Loading Map....

Data/Ora
20/06/2012 - 24/06/2012
Eveniment pe întreaga zi

Locaţia
Miercurea Ciuc


A V-a CONFERINŢĂ INTERNAŢIONALĂ DE PSIHIATRIE ROMÂNO-MAGHIARĂ.
AL VII-lea SIMPOZION NAŢIONAL DE PSIHIATRIE.

TULBURĂRI AFECTIVE ŞI ANXIOASE. COMPORTAMENT AUTOLITIC. RELIGIE, SPIRITUALITATE ŞI PSIHIATRIE

Tema dedicată depresiei şi suicidului este de actualitate şi de mare importanţă din perspectivă epidemiologică şi a sănătăţii publice, constituind în acelaşi timp una din trăsăturile comune, puternic determinate de asemănările culturale dintre populaţiile acestei regiuni.
Depresia şi suicidul sunt două teme elevate de igienă mentală ale Uniunii Europene. În ţara noastră, în ciuda tendinţelor de ameliorare rămâne în continuare o problemă deosebită. Schimbul de idei şi de experienţe terapeutice dintre cele două comunităţi profesionale, de psihiatri maghiari şi români, nu poate fi decât benefic pentru ele însele şi pentru pacienţi.
Conferinţele sunt deja tradiţionale şi sperăm că ea se va finaliza, acum şi în viitor, prin contribuţii valoroase ştiinţific, profitabile pentru psihiatri şi pacienţii lor din cele două ţări vecine şi prietene.
În 2012, a V-a Conferinţă Internaţională de Psihiatrie Româno-Maghiară se va desfăşura din nou la Miercurea-Ciuc. Experienţa acumulată ne arată că aceste întâlniri şi schimburi de experienţe au un rol determinant în relaţiile profesionale bilaterale. Ne cunoaştem şi învăţăm unii de la ceilalţi.
Anturajul pitoresc, ospitalitatea tradiţională, condiţiile favorabile de călătorie conferă întâlnirii un caracter atrăgător.

ORGANIZATORII CONFERINŢEI: Asociaţia Psihiatrică Română, Asociaţia Maghiară de Psihiatrie, Colegiul Judeţean Harghita al Medicilor, Fundaţia Cry for Help

Comitet local de organizare: Veress Albert, Preşedinte, Veress Réka, Bara Márta, Dorgó Attila

Deadlineuri împortante:
– 15 Februarie 2012:trimiterea abstractelor (10+10 lucrări RO+HU)
– 15 Martie 2012:confirmarea acceptării lucrărilor
– 30 aprilie 2012:data limită a plăţii taxei de participare cu preţ redus

Limbi oficiale: română şi maghiară cu traducere sincron-simultană
Conferinţa va fi creditată de către CMR.

Pentru informaţii suplimentare:
e-mail: alveress@clicknet.ro