Darul vieții

2016_wspd_ribbon_250X250

Cu ani în urmă, în urma unei postări văzute pe internet, intuiția mi-a îndreptat pașii spre locul unde urma să fac trainingul pentru TelVerde Antisuicid. Astăzi, în introspecția mea despre ce înseamnă această activitate de voluntariat, pot spune, pe scurt: este vorba despre OMUL DE LÂNGĂ TINE, APROAPELE TĂU , chiar dacă la modul fizic el nu stă lângă tine.

Toți am experimentat suferința în viață, de multe ori aripile ne-au fost frânte și s-a întâmplat să cădem în golul vieții, fără să ne gândim că vom fi “prinși” de cineva. Prieteni buni ne-au părăsit, oameni dragi au plecat din viața noastră, lăsând amintiri dureroase la început, apoi frumoase. Cu siguranță există un brat puternic și un cuvânt de alinare, dar furtuna din sufletul tău te face să nu poți sta în liniște să asculți vocea dinăuntrul tău care îți șoptește asta. Voluntarul de la linie este om, ca tine, care a trăit, la fel ca orice om, cel puțin o gamă din durerile vieții. Știm că nimic nu doare mai rău decât SUFLETUL.

Asadar, suntem aici pentru tine, OMUL de lângă noi, aproape de sufletul tău. Îți ascultăm povestea cu urechea și cu inima în același timp, povestea care acum îți pare de nepovestit celor care îți sunt aproape fizic.

Vrem să te ajutăm să amâni o decizie vitală. De ce să o amâni? Oare avem noi soluția? Nu. Noi, adică tu și vocea voluntarului de la linie, căutăm soluția împreună, ne gândim la o mamă care te adoră (sau poate nu), la un copil care mai are nevoie vitală de tine, la un iubit sau o iubită sau prieteni care poate nu au găsit cuvintele pe care le așteptai. Cuvinte despre ziua de mâine, în care soarele răsare de după norii suferinței si e păcat să nu te bucuri de strălucirea lui.

SUNAȚI la linie sau SCRIEȚI oricând vă este foarte greu singuri. Nu e nevoie să luați singuri o decizie fără întoarcere în viata voastră. Amânați acea decizie și povestiți cu noi! Suntem aici, suntem oameni, suntem alături de voi, înțelegem ce simțiți si vrem să vă ajutăm să nu risipiți DARUL VIEȚII.