Dăruiește din timpul tău cuiva care suferă!

În preambulul Zilei Mondiale de Prevenție a Suicidului, International Association for Suicide Prevention ne amintește cât de important este ca fiecare dintre membrii comunității să dăruiască din timpul lor cuiva care suferă:

  1. Observă ce se întâmplă cu tine, cu familia ta, prietenii, colegii, vecinii tăi. Fiindu-le aproape și menținând legătura, poți observa cine dintre oamenii din jurul tău au nevoie de ajutor.
  2. Dăruiește din timpul tău, fii tu persoana care ia legătura și începe dialogul cu cineva la care observi că s-a schimbat ceva în starea sufletească. Fiindu-i aproape și menținând legătura, poți încuraja pe cineva cunoscut care se gândește la sinucidere să ceară ajutor specializat.
  3. Acordă-ți timp să cauți ce posibilități de sprijin sunt în zona ta, pentru tine sau pentru cineva cunoscut. Fiind aproape și menținând legătura cu cineva care suferă, putem oferi sprijin prin simplul fapt că îi suntem alături atunci când sufletul îi este îndurerat.

Fiecare dintre modurile mai sus menționate poate conecta pe cineva ce suferă cu ajutorul de care are nevoie și cu posibilitatea de a avea o viață împlinită.

Pentru a preveni sinuciderea, e necesar ca TU să devii o lumină călăuzitoare pentru cei îndurerați.