Cum vorbim în perioada pandemiei despre sinucidere ca problemă de sănătate publică

2016_wspd_ribbon_250X250

Suicidul – problemă de sănătate publică

Suicidul este o problemă majoră de sănătate publică la nivel global. În perioade mai liniștite este în beneficiul publicului să se vorbească din perspectiva aceasta despre sinucidere. În timpul pandemiei, este nevoie de o atenție mai mare la cum prezentăm oamenilor situații legate de suicid, pentru că avem în prim plan pandemia ca problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial.

  • Asigurați-vă că includeți informații locale și naționale despre istoria și trendurile suicidului. De asemenea, atrageți atenția că se întâmplă oricând sinucideri, nu doar într-o anumită perioadă, o anumită zonă sau doar dintr-o cauză.
  • Verificați posibilitatea de a include informații despre programe de prevenție, cercetare, evaluare și tratament al suicidului aflate în desfășurare.
  • Dacă relatați despre un anumit suicid, includeți o declarație a experților despre sinucidere ca fenomen global și ajutați publicul să înțeleagă adecvat contextul suicidului prezentat.
  • Cercetările arată că relatările despre recuperare, speranță și despre persoane ce trec cu succes prin aceste experiențe legate de suicid scad riscul de contagiune și au un impact pozitiv.

Despre politicile de sănătate legate de prevenția suicidului

Poate exista în timpul pandemiei dorința de a relata despre politicile de sănătate legate de suicid. De exemplu “forurile legislative ar trebui să aloce finanțări speciale pentru liniile de criză în timpul pandemiei”. Pentru că pandemiile sunt rare, este nevoie de atenție când se vorbește în timpul pandemiei despre politici de sănătate legate de suicid, pentru ca să nu ajungem în situația ca aceste politici să dispară după rezolvarea pandemiei.

  • Gândiți-vă dacă perioada pandemiei este cel mai bun moment pentru a vorbi despre politici de sănătate, sau dacă poate e mai oportun să abordați tema după ce perioada acută a trecut și se adună mai multe informații, cercetări și perspective pe aceasta temă.
  • Dacă vă decideți să vorbiți despre politici de sănătate, axați-vă pe legea sau componentele specifice relevante pentru știrea pe care o prezentați, și nu pe legătura suicid – pandemie.