Bucuria de a fi in viata

Experiența mea ca voluntar a început în urmă cu un an. Am ales să fac parte din această echipă de voluntari tocmai pentru că știu multe persoane care nu mai iubesc viața, dar nu știu cui și cum să o spună.  Primul apel primit mi-a dat emoții: oare o să pot întoarce din drum o persoană care a pornit într-o călătorie tristă? Pregătirea intensă mi-a confirmat că pot face acest lucru. Ceea ce m-a bucurat și ce mă bucură că pot face și în ziua de azi, a fost că le pot arăta oamenilor acea luminiță pe care o caută cu disperare, acel motiv nesemnificativ de a rămâne în viață, acea bucurie de care au uitat.

1

Oamenii sunt învinși de probleme personale, profesionale și sociale. Mă impresionează fiecare poveste de viață în parte și, la rândul meu, învăț și eu cât e de frumoasă viața indiferent de obstacole. E uimitor cum oamenii iși uită prioritățile, valorile, cum uită să se bucure. Viața e cu bune și rele, fiecare avem probleme însă ele sunt abordate diferit de către fiecare persoană în parte, nu există perfecțiune. I-am învățat că nu există perfecțiune și, cel mai important lucru, că nu sunt singuri pe lume. Noi, un grup de oameni obișnuiti, suntem acolo 12 ore din noapte pentru a-i asculta, pentru a le arăta acele motive pentru care trebuie să rămână în viață, pentru a le arăta că există rezolvare la orice problemă, că nu îi judecăm ci vrem să îi ajutăm, de la om la om. De asemenea, cred că fiecare în parte ar trebui să trăiască acea satisfacție a momentului când o persoană iți mulțumește că ai ascultat-o, că i-ai arătat pentru ce trebuie să continue poate un drum pietruit, îngust și lung dar la capatul căruia se află o bucurie, un zâmbet și o mulțumire că a reușit să îl traverseze.

Viața ne oferă atât bucurii cât și obstacole, dar trebuie să rămânem în picioare deoarece e mai mare satisfacția că am putut să ne ridicăm la fiecare val care poate cândva ne-a doborât și să învățăm că orice problemă are o rezolvare.