An nou – nou început

Orice început de an are ceva aparte. Entuziasmul unui nou început, al trecerii dintr-o etapă a vieții în alta, o recunoaștere mai mult sau mai puțin festivă a faptului că timpul trece și e momentul unui bilanț – toate acestea îndeamnă la  croirea de planuri pentru viitor și la împrospătarea motivațiilor pentru a trăi. Pe de altă parte, pentru cei ce suferă, pentru cei ce supraviețuiesc uneori de la un minut la altul, atmosfera începutului de an poate accentua presiunea de a face ceva („oare ce anume?”) sau poate genera regrete legate de timpul care trece și pare pierdut.

Noi, cei de la Alianța Română de Prevenție a Suicidului, înțelegem aceste frământări și avem un mesaj la începutul acestui an pentru toți cei ce se gândesc la sinucidere. E posibil să regăsim timpul pierdut, căutând printre amintiri până dăm de cele care ne aduc un zâmbet pe chip fără să ne dăm seama. E posibil să găsim în întuneric, din zbuciumul mării, dacă deschidem ochii și căutăm cu privirea, farul pe care îl țin aprins oamenii deschiși să sprijine semeni aflați în suferință. E posibil să acordăm câte o șansă măcar pentru fiecare din cele 365 de zile din anul care tocmai a început.

Să întâmpinăm împreună acest nou an și să găsim împreună moduri noi de a rămâne sufletește aproape de noi înșine și de oamenii din jurul nostru. Vom găsi calea, prin conectare, comunicare și implicare.