Alianța Română de Prevenție a Suicidului constată cu îngrijorare propagarea unor mesaje cu conținut nociv în mediul virtual

Membrii Alianței Române de Prevenție a Suicidului constată cu îngrijorare ușurința cu care se propagă în mediul virtual, la tineri și în special la adolescenți, informațiile si mesajele cu conținut nociv ce instigă la sinucidere.

Prin activitatea pe care o desfășoară, Alianța Română de Prevenție a Suicidului militează pentru valorile vieții, respectând libertatea persoanei de a alege. Subliniem, însă, că a subscrie la un fenomen de contagiune psihică nu reprezintă întotdeauna o opțiune personală.

Alianța Română de Prevenție a Suicidului atenționează insistent comunitatea să evite accesarea și distribuirea în mediul virtual a informațiilor ce instigă la sinucidere. Îi încurajăm pe cei ce vin în contact pe rețelele de socializare cu asemenea mesaje să utilizeze facilitățile de raportare și blocare a răspândirii lor.

ARPS oferă informații și consiliere privitoare la prevenția sinuciderii. Invităm pe cei ce, în calitate de părinți, tutori, dascăli, prieteni etc., observă comportamente de risc la adolescenți și tineri din preajma lor să ne contacteze pe adresa de mail sos@antisuicid.com

Pentru detalii suplimentare referitoare la ceea ce constituie comportament de risc sau semnal de alarmă premergător unui comportament suicidar, vă invităm să consultați informațiile disponibile AICI.